magheru

c

conduceam azi şi gândeam la vrăjeala asta ieftină despre ce-i corect sau incorect, politic vorbind. un concept cu iz de fusta sii, bună de ascuns după, pentru cei care cred că cenzura aplicată la propriile valori e dovadă de respect acordat, de multe ori, unor cretini neînzestrați cu vreun simţământ din cele musai necesare-ntr-o societate civilizată, cretini care emit adeseori judecăţi periculoase, evident fără valoare.
şi tot paravan e şi pentru unii care-n numele dreptului la liberă exprimare slobozesc vorbe grele de ocară, cu garnitură dublă de lipsă de gramatică, asupra oricui le iese-n cale cu o opinie diferită de-a lor, pentru , nu-i aşa, politica bate moralul. iar gramatica-i grea şi inutilă, ce pula lor.

toată lumea are dreptul aibă o opinie. curat corect, până aici.
nu te poate opri nimeni s-o ai, ce dracu, ar fi prea mişto.
la fel cum nu te poate opri nimeni s-o exprimi, prin viu grai sau în scris, ce căcat, asta chiar c-ar fi prea mişto!
şi cum curat fără mizerie n-are sens, genetic vorbind, apar fustele drepte purtate strâmb: gramatical, moral, politic. în ordine strâmbă, de la coadă la cap, evident: politic, moral, gramatical.

şi conduceam eu aşa, cu muzica la maxim n-aud zgomote, şi-am ajuns pe magheru şi m-a lovit acelaşi gând ca de fiecare dată când merg pe magheru cu maşina, aproape niciodată pe jos, şi m-am întrebat cu voce tare ce pula mea caut eu aici? şi mi se face dor de casă deşi casa mea-i aici de mai bine de paişpe ani. şi nici una nu-i cu ghilimele, de case zic. nu înţeleg nici eu deci nu aştept înţelegeţi voi. şimi vine gândul ăsta şi ia dorul de aer mai curat măcar în ochi şi urechi şi abia aştept ajung dincolo de rondul de la coloane sau de cel de la universitate, mi mai treacă amocu şi liniştesc. mie, bulevardul ăsta mi se pare tristul absolut şi prăfuit şimi aduce aminte trăiesc în bucureşti.

da, mi dori trezesc mâine şi oraşul ăsta arate altfel, mai curat, mai civilizat, mai de provincie.
fix aşa, mai de provincie şi, dacă s-ar putea, ceva mai dinspre nord.

acolo, moda fustelor drepte purtate strâmb nu-i chiar la modă.

5 gânduri despre &8222;magheru&8221;

  1. ai nevoie de o vacanta. cateva zile departe de lume, zgomote, „civilizatie”. cand o sa te intorci, poate o sa le gasesti pe toate la fel, dar cel putin o sa ai mintea curatata de asemenea ganduri. sau poti sa faci ca mine: tot ce mi se pare stramb, il inghesui intr-un coltisor, ca eu sunt cap patrat si minte-n conturi, si le scot de acolo cand e nevoie.

    Apreciază

  2. Dar nu este in general lucrurile sunt putin invers? Conceptul de corectitudine politica este folosit pentru a invalida pareriile unor „cretini neînzestrați ” si a le alinia la un standard general acceptata. Ceea ce chiar ar insemna ca este o forma de ingradire a libertatii de exprimare, mai ales daca se nimereste sa te afli de partea cealalta a baricadei subiective. In istorie au fost atatea standarde ale normalitatii incat imi vine greu sa cred ca azi am atins noi perfectiunea sociala la nivel conceptual.
    De exemplu treaba asta cu gramatica, oamenii fac greseli in mii de moduri, importanta greselilor gramaticale pe scara greselilor mi se pare undeva intre deloc si mai deloc. Greselile de logica mi se pare mult mai periculoase si pe alea le tratam toti cu intelegere.

    Apreciază

Lasă un comentariu