gaze

 

gaz

legea care interzice fumatul în spaţii publice n-a fost aprobată. încă. treaba asta a generat o întreagă avalanşă de scrisori deschise. către eter. să dea dumnezeu. că noi cerem. şi apoi băgăm degetu’n cur si stăm aşa, nemişcati. poate ne rezolvă alţii. pe noi înşine.

culmea ipocriziei mioritice este că sunt porniţi inclusiv o parte din fumătorii înrăiţi care, zic ei, aşteptau legea asta ca să se poată lasă de fumat. bă’ baetz. lăsaţi-o-n căcat, că pute-a muc. carevasăzică, aşteptăm mântuire prin interzicere de la alţii. halucinant.

ca fapt divers, primul lucru pe care-l comandă fumătorii când ies la terasă sau la restaurant este „o scrumieră”. majoritatea. şi mai repede vă rog. vă rog-ul e tot ordin, că să-nţelegeţi.  şi se umple cât ai zice foc. şi dacă nu le-o schimbi urgent, aruncă mucurile pe jos. sau pe masă. sau în farfurii, pahare, ceşti. şi tot tu eşti de căcat dacă le faci observaţie. bunul simt şi cel al măsurii nu există la mulţi viciaţi. şi nu numai la ei. e o trăsătură a neamului. şi toţi ăştia au pretenţia ca atunci când le pui mâncarea pe masă, să n-aibă muc de ţigară sub nas, că pute. şi nu se face să mănânci cu căcatu’ pe masă. să muriţi voi, mah!?

nici măcar revolta asta colectivă că fumatul în cluburi e riscant şi poate duce la accidente n-a scos ciorchine de judecători drepţi afară-n faţa uşii, la fumat. aşa cum fac civilizaţii aia din alte ţări după care tot jelim, tot româneşte. sau poate-a scos, nu ştiu, da’ mă-ndoiesc. şi aş cam vrea să nu.
am zis aşa, ca fapt divers.

 

 

3 gânduri despre &8222;gaze&8221;

  1. Ceea ce vă spun acum nu e” aşa, ca fapt divers”: După punct scriem cu literă mare, altfel atenţia cititorului se concentrează pe localizarea începutului unei noi fraze. E chiar obositor acest exerciţiu.
    Sunteţi om de litere, aţi scris o carte, aveţi un blog, litera mică după punct e o modă sau aşa înţelegeţi să fiţi diferită? Sunt din ce în ce mai mulţi cei care nu respectă limba română, nici oral nici în scris;site-urile de socializare şi media sunt o dovadă vie a acestui fenomen regretabil. Dacă propagăm noi reguli de scriere, în condiţiile în care stăpânim, totuşi, gramatica şi ortografia, e posibil să răspândim ideea că se poate şi aşa. Cu stimă, Camelia Bobol.

    Apreciază

    1. acest text nu se vrea a fi unul literar si cu siguranta ma confundati cu altcineva, nu am scris nicio carte si nici om de litere, in sensul acceptat de dumneavoastra, nu ma consider. gramatica limbii romane o cunosc foarte bine nu o „stapanesc” intamplator 🙂 cat despre ce e la moda sau nu, nu va pot da un raspuns avizat. nu incerc sa fiu diferita ci doar am scris niste randuri, cu voce tare, despre cat de ipocrit e neamul romanesc. banuiesc ca ati prins ideea. in rest, sa fim sanatosi.

      Apreciază

Lasă un comentariu